Decor News
Image default
Οργάνωση

Μυρμήγκια: Πώς να τ’ απομακρύνεις από το σπίτι με φυσικό τρόπο

Φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά ξεκινά από την Άνοιξη: Τα μυρμήγκια σε όλους τους χώρους του σπιτιού, σε πολλές περιπτώσεις στο νεροχύτη και στα πλακάκια στο εσωτερικό.

Όσο και αν αγαπάμε τα πλάσματα της φύσης, όπως τα μυρμήγκια, πολλές φορές η ύπαρξή τους στο χώρο του σπιτιού δυσκολεύει τη λειτουργικότητά μας μέσα σε αυτό. Πώς μπορούμε να τα αφήσουμε να βρεθούν ανενόχλητα στο φυσικό τους περιβάλλον;

murmigkia

Οι 5 τρόποι είναι αυτοί

1. Χρησιμοποίησε φρέσκια μέντα

Μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο μυρμηγκιών στο σπίτι σου, τοποθετώντας μια γλάστρα με μέντα δίπλα στην πόρτα. Η φύτευση μεγάλης ποσότητας μέντας έξω από την πόρτα δεν είναι μόνο βολικό για να έχεις αμέσως πρόσβαση σε φρέσκια μέντα για το τσάι ή το φαγητό σου, αλλά θα αποτρέψει επίσης τα μυρμήγκια να εισχωρήσουν στο σπίτι. Μισούν τη μυρωδιά.

2. Κάνε μια γραμμή με κιμωλία

Το να τραβήξεις απλώς μια γραμμή στο πάτωμα με κιμωλία λέγεται επίσης ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των μυρμηγκιών. Η κιμωλία θα σταματήσει τα μυρμήγκια και θα τα ενθαρρύνει να γυρίσουν πίσω.

3. Σκόρπισε υπολείμματα καφέ

Κάνε τον πρωινό σου καφέ να πάει ακόμα πιο μακριά! Το κατακάθι του καφέ είναι γνωστό ότι κρατά μακριά τα μυρμήγκια. Δοκίμασε να πασπαλίσεις με το κατακάθι του καφέ καθαρές επιφάνειες, γύρω από μπολ και φυτά. Μπορείς επίσης να τα τοποθετήσεις σε περβάζια  για να μην μπουν καθόλου.

4. Κάνε «οδοφράγματα»

Ακολούθησε τα ίχνη των μυρμηγκιών πίσω στη φωλιά τους για να μάθεις  πού μπαίνουν και μετά γέμισε τυχόν ρωγμές με  ταλκ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γύρω από τις πόρτες και τα κουφώματα των παραθύρων. Βάλε ταλκ κάτω από τα σοβατεπί για να αποτρέψετε την είσοδο των μυρμηγκιών και να ξενοιάσεις. Συνιστά να φτιάξετε ένα μίνι «βουνό» από ταλκ σε τυχόν μικρά κενά και αυτό απλώς θα δημιουργήσει ένα φράγμα που οι ενοχλητικοί εισβολείς δεν θα μπορούν να περάσουν.

spitia

5. Καθάρισε από παντού τα εκτεθειμένα φαγητά (και τα ψίχουλα)

Αν θέλεις να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια, το προφανές πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην έχεις εκτεθειμένο το φαγητό. Αποθήκευσε τρόφιμα σε σημεία που κλείνουν αεροστεγώς και στη συνέχεια, σκουπίστε αμέσως τυχόν χυμένα τρόφιμα και ποτά (χωρίς να ξεχάσεις φυσικά να καθαρίσεις το εσωτερικό των ντουλαπιών και κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας). 

Σχετικές αναρτήσεις

Αρωματικά κεριά: Τι να κάνεις με τα άδεια βάζα τους

DecorNews

Ανεμιστήρας οροφής: Πώς θα δροσίσει καλύτερα τον χώρο

DecorNews

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

DecorNews