Decor News
Image default
Τάσεις

Φωτισμός: Πώς να φωτίσεις διαφορετικές γωνιές του σπιτιού

Ο κατάλληλος φωτισμός των χώρων ενός σπιτιού, μπορεί να τους αναδείξει και να τους διαμορφώσει, κάνοντάς τους να εκπέμπουν διαφορετική ατμόσφαιρα.

Ο Tom Bartlett, ιδρυτής του Waldo Works, στούντιο αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης στο Clerkenwell του Λονδίνου, μοιράζεται τις συμβουλές τους για τον σωστό φωτισμό σε διαφορετικές γωνίες του σπιτιού.

Κουζίνα

Όταν διαλέγετε ένα φωτιστικό πάνω από το τραπέζι της κουζίνας, τότε φροντίστε το φως ( η λάμπα) να δείχνει προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε ασχολία πάνω στο τραπέζι (φαγητό, ποτό, κάποια άλλη δραστηριότητα) φαίνεται σαν εργασία και συγκεντρώνει την προσοχή μας. Επίσης, καλό θα ήταν να προσέξετε την αναλογία φωτιστικού – τραπεζιού. Το καλύτερο είναι ν’ αποφεύγονται τα πολλά τραπέζια (φαινόμενο Starbucks) και να επιλέξετε ένα ενιαίο.

Μπάνιο

Αναφορικά με τον φωτισμό γύρω από τον καθρέφτη του μπάνιο, στοχεύστε σε ένα φωτοστέφανο με ζεστό φωτισμό και όχι κάτι που παραπέμπει σε κλινικό, ψυχρό φως. Επίσης, ο φωτισμός χαμηλού επιπέδου είναι επίσης χρήσιμος. Αποφύγετε τους προβολείς που χτυπάνε κατευθείαν στο κεφάλι, μιας και τονίζουν αμέσως τη ρίζα των μαλλιών, άσπρες τρίχες και αραίωση.

Καθιστικό

Εκεί πηγαίνουμε κατευθείαν στην κατηγορία των προβολέων. Οι προβολείς είναι ιδανικοί στην ανάδειξη λεπτομερειών, όπως πίνακες ή πολυθρόνες, αλλά όχι για να φωτίσουν έναν ολόκληρο χώρο. Στο καθιστικό χρειάζεστε πολλές πηγές φωτός και έναν καλό συνδυασμό από λάμπες, φώτα εργασίας και λάμψεις, ώστε να το πετύχετε.

Οι λάμπες

Οι λάμπες φωτός αποτελούν ένα μυστήριο ως προς το ποιες είναι κατάλληλες και που. Το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα, όλα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Πάρτε την εκάστοτε λάμπα μαζί σας και δοκιμάστε πάνω της διάφορα χρώματα που θ’ αντιπροσωπεύουν ενδεχόμενους τοίχους ή αντικείμενα στο σπίτι που θα φωτιστούν, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο. Επίσης στοχεύετε περισσότερο στο θερμό φως.

Πηγή άρθρου: elledecoration.co.uk

Σχετικές αναρτήσεις

Τα 5 καλύτερα βιώσιμα σχέδια επίπλων που θέλεις να έχεις

DecorNews

Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2021

DecorNews

3 διακοσμητικές τάσεις του 2021 που αλλάζουν τα δεδομένα

DecorNews