Decor News
Image default
Lifestyle

Η σπιτική μας ρουτίνα

Παρόλο που η λέξη ρουτίνα τις περισσότερες φορές έχει αρνητική χροιά, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις, μέσα στην οποία λειτουργεί θετικά και αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, η σπιτική ρουτίνα! Μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια της ημέρας, ως ένα ‘’τελετουργικό’’ για να νιώσουμε όμορφα στο σπίτι μας από το πρωί μέχρι το βράδυ, καθιστώντας το, το καταφύγιό μας και τον τόπο της άνεσης και της χαλάρωσης.

Η σπιτική ρουτίνα λοιπόν ξεκινά από το πρωί. Γνωρίζοντας ότι, έχουμε τακτοποιημένα τα πράγματα στην κουζίνα μας, μετά το πρωινό πλύσιμο ο ζεστός μυρωδάτος καφές και το υγιεινό πρωινό σε όμορφα διακοσμημένα μπώλ ή πιάτα, μας θυμίζει τα ξέγνοιαστα πρωινά των διακοπών και διατηρεί τις μπαταρίες μας από τον ύπνο φορτισμένες στο έπακρον.

Έπειτα, είτε είμαστε τηλεργασία, είτε δουλεύουμε δια ζώσης, οι περισσότερες ώρες της ημέρας αναλώνονται εκεί. Αν ανήκεις σε αυτούς που δουλεύουν από το σπίτι, διάβασε το άρθρο για το δικό σου ‘’τελετουργικό’’ γραφείου, ώστε να συνεχίσεις την ρουτίνα απ’ το σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί προς το απόγευμα, επιστρέφουμε στην σπιτική ‘’αγκαλιά’’. Τα φρεσκοπλυμένα μπουρνούζια και οι μυρωδιές από αναμμένο κερί στον χώρο, φέρνουν την χαλάρωση και την αποφόρτιση.

Τελευταίες στάσεις της σπιτικής ρουτίνας είναι η κουζίνα και το κρεβάτι. Γνωρίζοντας ότι έχουμε αφιερώσει χρόνο στο να περιποιηθούμε τον εαυτό μας με ένα δείπνο, είτε σπιτικό, είτε απ’ έξω, το ιδανικό είναι ένα ποτήρι από το αγαπημένο μας ποτό ή αναψυκτικό και η απόλαυσή του σε φωτισμούς που να τονίζουν συγκεκριμένα σημεία του χώρου και όχι να διαχέεται το φως παντού. Έτσι, μένουμε περισσότερο στο snooze και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, κλείνοντας παράλληλα σκέψεις και διακόπτες του εγκεφάλου.

Τέλος, τα φρεσκομυρωδάτα σεντόνια θα αφήσουν το σώμα μας να ξεκουραστεί, πάνω στο αφράτο στρώμα που έχουμε προσεκτικά επιλέξει.

Η σπιτική ρουτίνα βρίσκεται στις λεπτομέρειες και στην διαλογή κάποιων αντικειμένων που γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι μας. Ας την δημιουργήσουμε λοιπόν!

Σχετικές αναρτήσεις

Βαν Γκογκ: Το πιο ακριβό μπουκέτο γλαδιόλες πωλείται 10 εκ. δολάρια

DecorNews

Η Kendall Jenner ανοίγει το πολυτελές σπίτι της

DecorNews

5 λεπτά Ζεν: Η φύση ως αγχολυτικό

DecorNews