Decor News
Image default
Επαγγελματικός χώρος

Επαγγελματικός χώρος: Ιδέες για διακόσμηση

Ο επαγγελματικός χώρος και η διακόσμησή του, αναδεικνύουν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, μιας και αναλόγως το πως θα διαμορφωθεί, μπορεί να φανερώσει στοιχεία του χαρακτήρα του και της ίδιας της εταιρείας.

Πως μπορεί να διακοσμηθεί καλύτερα ο επαγγελματικός χώρος, ώστε να φανερώνει το status του ιδιοκτήτη στον τομέα δραστηριοποίησής του; Επιπλέον, έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι ένα γραφείο, με τη σωστή διαρρύθμιση και διακόσμηση, ωθεί την παραγωγικότητα των εργαζομένων στα ύψη. Κυρίως όμως, η υψηλή του αισθητική μπορεί να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, άρα και αυξημένα έσοδα.

epaggelmatikosxwros

Ας δούμε τις ιδέες

1. Ξεκινήστε επιλέγοντας χρώματα!

Οι κλάδοι της ψυχολογίας και του μάρκετινγκ συμφωνούν: κάθε χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία μας με διαφορετικό τρόπο. Ποιο είναι όμως από τα παρακάτω χρώματα είναι το κατάλληλο για τον δικό σας επαγγελματικό χώρο;

  • Κόκκινο: το κατ’ εξοχήν χρώμα της πνευματικής και σωματικής διέγερσης. Ιδανικό για μικρές επιφάνειες τοίχων.
  • Κίτρινο: το χρώμα που προάγει την πνευματική εργασία. Όπως και το κόκκινο, είναι κατάλληλο για μικρές μόνο επιφάνειες.
  • Πορτοκαλί: ένα χρώμα που εκπέμπει μία ενέργεια χαράς. Ωστόσο, δε θεωρείται χρώμα που συνδέεται με την πολυτέλεια και τις ακριβές υπηρεσίες.
  • Πράσινο: το χρώμα της αρμονίας και της ισορροπίας. Προσφέρει αισιοδοξία, δύναμη και αντοχή, συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους. Οι σκούρες αποχρώσεις του υποδηλώνουν υψηλή ποιότητα, πλούτο και κύρος.
  • Μωβ: το χρώμα της δημιουργικής σκέψης και της υψηλής ποιότητας. Ειδικό για επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε δημιουργικές εργασίες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω χρώματα μπορούν άριστα να συνοδευτούν με τα πιο κλασικά χρώματα γραφείου, όπως το μαύρο, το μπεζ και το λευκό.

epaggelmatikosxwros

2. Τα σωστά έπιπλα για προσωπικό & πελάτες

Μιας και το θέμα μας είναι οι ιδέες για διακόσμηση επαγγελματικού γραφείου, δε θα μπορούσαμε παρά να μην αναφερθούμε στην επίπλωσή του. Τα έπιπλα γραφείου είναι εξίσου σημαντικά τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες. Δώστε έμφαση στα καθίσματα, έτσι ώστε να βοηθούν τους εργαζόμενους να ολοκληρώνουν την εργασία τους πιο γρήγορα και ξεκούραστα. Όσον αφορά στη γενική επίπλωση, είναι σημαντικό να εμπνέει φιλική διάθεση στον πελάτη, έτσι ώστε να αισθάνεται άνετα.

3. Δώστε έμφαση στην διαρρύθμιση του γραφείου

Η κατάλληλη διαρρύθμιση ενός επαγγελματικού χώρου αποτελεί το κλειδί για την οργάνωσή και την εύρυθμη λειτουργία του. Επιπλέον, η διάταξη των επίπλων διαφέρει ανάλογα με το μήνυμα που θέλει να περάσει ο επαγγελματίας στους πελάτες του.

  • Αν θέλετε να δείξετε ότι βρίσκεστε κοντά στον πελάτη, επιλέξτε ένα μικρότερο σε μέγεθος γραφείο, παραμένοντας σε κοντινή του απόσταση.
  • Αν ωστόσο θέλετε να αναδείξετε το κύρος σας, επιλέξτε άνετα έπιπλα με πολυτελή υφάσματα, αυξάνοντας τις αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα επαγγελματικός χώρος με λανθασμένη διαρρύθμιση χώρων και μη λειτουργική οργάνωση, ενδέχεται να μην μπορεί να αναδείξει σωστά την υπηρεσία που θέλει να αντιπροσωπεύει.

epaggelmatikosxwros

4. Φωτισμός και φωτιστικά για μοναδική ατμόσφαιρα

Ο φωτισμός χρησιμοποιείται για την καλύτερη ανάδειξη του χώρου και της διακόσμησής του. Επιλέξτε:

  • Θερμό φωτισμό για να δημιουργήσετε μία έντονη αίσθηση οικειότητας
  • Ουδέτερο φωτισμό για ένα μοντέρνο elegant αποτέλεσμα
  • Ψυχρό φωτισμό που θα αναδείξει το κύρος και τη σοβαρότητα του χώρου.

Ολοκληρώστε το φωτισμό του επαγγελματικού χώρου με τα επιδαπέδια φωτιστικά και φωτιστικά οροφής της επιλογής σας. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αξιοποίηση του φυσικού φωτός, καθώς βελτιώνει την διάθεση και αυξάνει την παραγωγικότητα.

5. Ιδέες για διακόσμηση επαγγελματικού χώρου με ξεχωριστά υλικά και υφάσματα

Εκτός από το φωτισμό, ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας είναι η επιλογή των υλικών και των υφασμάτων. Φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα σε συνδυασμό με χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση συνθέτουν ζεστούς και οικείους χώρους. Από την άλλη, υλικά όπως το γυαλί και το μάρμαρο σε συνδυασμό, καθώς και τα ψυχρά χρώματα, προσδίδουν κύρος. Έτσι αναβαθμίζεται ο επαγγελματικός χώρος.

epaggelmatikosxwros

+1. Φυτά εσωτερικού χώρου: η τελική πινελιά!

Μία από τις καλύτερες ιδέες για διακόσμηση επαγγελματικού χώρου είναι και η χρήση των κατάλληλων φυτών. Προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση και συγκέντρωση, δημιουργώντας την αίσθηση ενός φυσικού περιβάλλοντος. Τοποθετήστε λοιπόν στρατηγικά μερικά φυτά στο γραφείο σε διάφορα σημεία με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε εργαζόμενος να έχει οπτική επαφή μαζί τους.

epaggelmatikosxwros

Σχετικές αναρτήσεις

Cloffice: Η τάση για γραφείο στο σπιτι που ήρθε για να μείνει!

DecorNews

Πως να ομορφύνεις το γραφείο σου – Βήμα βήμα

Decor News

Chasalevris customized furniture: Η ιδανική κατασκευή επίπλων για τον επαγγελματικό σας χώρο

DecorNews