Decor News
Image default
DIY

Φτιάξε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που αιωρείται

Φέτος τις γιορτές, το δέντρο μας μπορεί να ξεφύγει από την κλασική του εκδοχή και αντί για το έδαφος να βρεθεί.. στον αέρα.

Και όμως ναι. Καλά διάβασες, στον αέρα. Εύκολα και απλά, μπορείς να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις το δικό σου έργο τέχνης, με ένα δέντρο από μπάλες που βρίσκονται στον αέρα και όχι πάνω σε κλαδιά.

Ακόμη και τώρα, μέσα του Δεκέμβρη, συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας ως την τελειοποίησή της, προσθέτοντας και αφαιρώντας στολίδια. Γιατί να μην τολμήσουμε και την προσθήκη ενός δέντρου που δεν πατάει στη γη;

Πίσω από το αριστουργηματικό αποτέλεσμα, βρίσκεται ένας μηχανισμός, όπου μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Μια στρογγυλή σχάρα ψησίματος BBQ
  • 15-20 μέτρα πετονιά
  • μικρές Χριστουγεννιάτικες μπάλες διαμέτρου 5-7 εκατοστών
  • Διάφανα κρεμαστάκια κουρτινών
  • 2 μέτρα λεπτή αλυσίδα
  • 1 καραμπίνερ
  • 4 μικρούς συρμάτινους γάντζους

Πώς θα το φτιάξεις:

Με τους 4 συρμάτινους γάντζους πιάνουμε την αλυσίδα με την σχάρα του BBQ σε σχήμα σταυρού και απολύτως συμμετρικά, ώστε να μην έχει κλίση δεξιά-αριστερά. Έπειτα περνάμε την αλυσίδα στον κρίκο, από τον οποίο θα κρεμάσουμε το δέντρο.

Περνάμε περιμετρικά της σχάρας τα διάφανα κρεμαστάκια για κουρτίνες, συνεχίζοντας σε 4 ακόμα ομόκεντρους κύκλους, κρατώντας και ένα διάφανο κρεμαστάκι για το κέντρο. Από εκεί θα περάσουμε τις πετονιές στα γατζάκια και ένα κομματάκι πετονιά στο κέντρο, για να λειτουργήσει ως κορυφή με μπάλα ή αστέρι.

Κόβουμε τις πετονιές ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχει το δέντρο ώστε να κρέμεται. Ο εξωτερικός κύκλος θέλει 27 γαντζάκια και πετονιές και πηγαίνοντας προς τα μέσα η σειρά πάει: 23 γαντζάκια, 19, 15, 11, 7, 1.

Η λογική της χειροτεχνίας

Είναι η δημιουργία ενός κόνου, οπότε η μπάλα ή το αστέρι που θα γίνουν η κορυφή του δέντρου, θα είναι πιο κοντά στη σχάρα. Στη συνέχεια, πηγαίνοντας στον πρώτο εσωτερικό κύκλο, θα ξεκινήσουμε τοποθετώντας την πρώτη μπάλα στα 3 με 5 εκατοστά κάτω από την κορυφή. 

Όσο βγαίνεις προς τους εξωτερικούς κύκλους, τόσο πιο χαμηλά θα κόβεις την πετονιά και αντίστοιχα, τόσο πιο χαμηλά θα κρέμεται η μπάλα. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο, το δέντρο θα δείχνει αιωρούμενο.

Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μπορείς να τοποθετήσεις λαμπάκια, παρόλο που δεν συνιστούμε μεγάλες σειρές με έντονο φως, για να μη καλύψουν το υπέροχο δημιούργημα του δέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για την βήμα – βήμα δημιουργία του δέντρου θα βρεις εδώ.

Σχετικές αναρτήσεις

Πως θα φρεσκάρεις τα ρούχα σου με πιστολάκι ακόμη και αν δεν έχεις σίδερο

DecorNews

Τι μπορείς να κάνεις όσο περιμένεις το νερό να βράσει στον βραστήρα

DecorNews

Γυάλινο μπολ με μπάλες: Τελευταία πινελιά διακόσμησης πριν την Πρωτοχρονιά

DecorNews