Decor News
Image default
Κουζίνα

Πώς να καθαρίσω την καφετιέρα μου;

Τα περισσότερα σπίτια πλέον έχουν τη δική τους καφετιέρα. Εσπρεσιέρα ή γαλλικού, η καφετιέρα αν ρωτάς τη γνώμη μου είναι απ’ τα πολυτιμότερα αντικείμενα του σπιτιού μιας και μας ξυπνάει. Πώς καθαρίζεται όμως;

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθούμε στο καθάρισμα της καφετιέρας που φτιάχνει espresso. Θα το συγκεκριμενοποιήσω ακόμη πιο πολύ λέγοντας ότι μιλώ για μοντέλα DeLonghi, όμως η συγκεκριμένη μέθοδος κάνει και σε καφετιέρα γαλλικού και ακόμη και σε κάποιες άλλες επωνυμίες συσκευών. 

Ποιος είναι ο τρόπος και τι χρειαζόμαστε

Χρειαζόμαστε ένα ξύδι μαγειρικής και νερό. Παίρνουμε το εκάστοτε δοχείο νερού που έχει η μηχανή του καφέ μας και το γεμίζουμε σχεδόν ολόκληρο με νερό. Κρατάμε λίγο χώρο ώστε να συμπληρώσουμε με ένα ολόκληρο μπουκάλι ξύδι. Παίρνουμε το δοχείο και τοποθετούμε στην υποδοχή που έχει η καφετιέρα μας.

Κάτω από τ’ αυλάκια που έχει η εσπρεσιέρα για να τρέχει ο καφές, τοποθετούμε ένα μπολ μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, μέσα στο οποίο θα πέσει το νερό. 

Αφού χυθεί όλο το πρώτο νερό που περιείχε το δοχείο, το ξαναγεμίζουμε μια ακόμα φορά, μόνο με νερό, χωρίς ξύδι και το αφήνουμε και πάλι να τρέξει στο μπολ για να χυθεί, πατώντας το κουμπί ξεκινήματος της μηχανής. 

Με αυτόν τον τρόπο, φεύγουν τα άλατα, τα υπολείμματα καφέ και η μηχανή κάνει το δικό της restart. 

Πριν το δοκιμάσετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες της καφετιέρας σας για τον δικό της καθαρισμό ακόμη και να δείτε στο Internet ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματι αυτό το trick.

Ο καφές, είτε στη δουλειά, είτε στις διακοπές, θέλει την δική του ιεροτελεστία για να τον απολαύσεις. Και το πρώτο πράγμα στην ιεροτελεστία είναι ο σωστός καθαρισμός της καφετιέρας!

Σχετικές αναρτήσεις

Πιατάκια με βεντούζες: Η λύση για το φαγητό του μωρού σας

DecorNews

Καθάρισε τον φούρνο σου με φυσικό τρόπο

DecorNews

Κουζίνα: Ποια λαχανικά μπορείς να φυτέψεις στο παράθυρό σου

DecorNews