Decor News
Image default
Οργάνωση

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό εύκολα και απλά

Οι περισσότεροι από εμάς τρομάζουμε στη σκέψη ότι μετά από μια ολόκληρη μέρα υποχρεώσεων ή ένα σκ που θέλουμε να ησυχάσουμε, έχουμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας.

Από χώρο σε χώρο, από γωνιά σε γωνιά, το σπίτι, ειδικά όταν πραγματικά ζεις σε αυτό και όχι μόνο γυρνάς για να κοιμηθείς, χρειάζεται καθάρισμα αρκετά συχνά. Αυτό συμβαίνει γιατί, ακόμη και ένα μαγείρεμα, ένα πλυντήριο ή κάποια δραστηριότητα στο σαλόνι, θα ‘’γεννήσει’’ και άλλες δουλειές.

Μέσα λοιπόν σε αυτές τις δουλειές, βρίσκεται και η σκόνη, αυτός ο εχθρός του καθαρού σπιτιού που επιθυμούμε. Τι να πρωτομαζέψουμε λοιπόν και τι να καθαρίσουμε;

Ξεκίνα με τα βασικά

Έχε τα βασικά καθαριστικά σπιτιού μαζεμένα σε μια γωνία στο σπίτι που είναι εύκολα προσβάσιμη. Μπορεί να είναι μια γωνία του μπάνιου, μια συγκεκριμένη ντουλάπα ή κάποιος χώρος στο μπαλκόνι. Εκεί βάλε σουίφερ, σκούπα ηλεκτρική, πανάκια ξεσκονίσματος, καθαριστικό πατώματος, καθαριστικό κουζίνας και σφουγγαράκια.

Σκέψου πρακτικά

Αφού τα έχεις ήδη μαζεμένα, ξέρεις ότι την επόμενη φορά που θα θέλεις να κάνεις μια δουλειά στο σπίτι έχεις κατευθείαν αυτό που χρειάζεσαι για να καθαρίσεις. Τελειώνοντας λοιπόν το μαγείρεμα και αφού κρυώσει η εστία, παίρνεις το καθαριστικό και ψεκάστε σκουπίστε, τελειώσατε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το σουίφερ, ξεσκονίζοντας εύκολα και απλά.

Μη βαριέσαι

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να πεις, έλα μωρέ, θα το κάνω αύριο, αλλά όχι. Το αύριο μπορεί να γίνει τώρα και να ξεμπερδεύεις. Καλύτερα 5 λεπτά παρά 20 αύριο μαζεμένα που θα έχουν προστεθεί και άλλες δουλειές.

Φτιάξε έξυπνα τον χώρο σου

Εννοώντας έξυπνα ταξινομημένο. Γνωρίζεις που έχεις το κάθε τι, στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού και έτσι ξέρεις τη θέση του. Γλυτώνεις χρόνο από το να ψάχνεις που θα τοποθετήσεις τα πράγματα που μπορεί να βρίσκονται πεταμένα εδώ και εκεί και έτσι το σπίτι είναι μαζεμένο και σε περιμένει να χαλαρώσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Το πρώτο μου σπίτι: Τι να προσέξω;

DecorNews

Μυρμήγκια: Πώς να τ’ απομακρύνεις από το σπίτι με φυσικό τρόπο

DecorNews

Πώς να οργανώσεις το καλοκαιρινό χάος στη διακόσμηση

DecorNews