Decor News
Image default
HOME

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

Το αιώνιο ερώτημα του πως να δώσω βάθος και έκταση, έστω νοητά σε έναν μικρό χώρο, βρήκε την απάντησή του.

Χωρίς εξεζητημένες λύσεις, με φαντασία, απλότητα και προσωπική επιλογή η μετατροπή μερικών τετραγωνικών μέτρων σε έναν χώρο που νομίζεις ότι επεκτείνεται, θέλει τα παρακάτω tips:

Επιλέγω ανοιχτά χρώματα στους τοίχους και έπιπλα μεγάλης επιφάνειας

Όσο και αν τα έντονα, σκούρα ή περίεργα χρώματα αποτελούν λατρεία και πολλές φορές συγκεντρώνουν όλα τα μάτια πάνω τους, μικραίνουν αυτόματα τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν και αυτό γιατί συμπυκνώνουν την έκταση λόγω της έντασής τους. Γι’ αυτό, τόσο σε τοίχο όσο και σε έπιπλα, επιλέγουμε γήινα και παίζουμε με ανοιχτόχρωμες παλέτες.

Ξεφορτώνομαι τα περιττά

Κατά τις επιταγές του μινιμαλισμού αλλά και στον βωμό του ανοιχτού χώρου όπου δεν ασφυκτιούμε, πετάμε όλα όσα δεν μας είναι απαραίτητα ή τα χαρίζουμε. Γράφοντας σε ένα χαρτί αυτά που δεν μας χρησιμεύουν σε κάτι ή αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ, τα οργανώνουμε και έτσι με αυτή τη λίστα βγάζουμε εκτός χώρου τα περιττά.

Έμφαση στο μέτρο

Και συγκεκριμένα στα μέτρα των κουρτινών και την απόσταση του κουρτινόξυλου από το παράθυρο. Το ήξερες ότι δεν χρειάζεται να τοποθετούμε σύριζα το κουρτινόξυλο με το παράθυρο; Βεβαίως, ιδανικά το τοποθετούμε ψηλότερα και επιλέγουμε μεγαλύτερο μέτρο κουρτίνας, ώστε να δώσουμε ύψος και κατ’ επέκταση έκταση στο χώρο. Μπορείς ν’ ανακαλύψεις αμέτρητες επιλογές κουρτινών στο Metron Curtains and Accessories με ένα κλικ εδώ

Φυσικά, καθρέφτης

Το πλέον γνωστό tip δεν μπορούσε να λείπει και από εμάς, μιας και η τοποθέτηση του καθρέφτη σε έναν χώρο αμέσως δίνει την αίσθηση της επέκτασης. Μεγαλώνει το δωμάτιο και χάνεται το μάτι. Προτιμήστε μεγάλους καθρέφτες σε σαλόνια ή τραπεζαρίες και κάθετους μακρόστενους σε υπνοδωμάτια.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σπίτι: Πως να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σύμφωνα με το φενγκ σούι

DecorNews

Υπόγειο: Άλλαξέ το με απλά βήματα και δώσε του ξανά ζωή

DecorNews

Και από Μάρτιο.. Άνοιξη, με τα χρωματιστά σχέδια της Vipart – Ανανέωσε το σπίτι σου με υπέροχους καμβάδες της επιλογής σου

DecorNews