Decor News
Image default
NEWS

Πωλείται η βίλα που γυρίστηκε ο Νονός στη Σικελία για 6 εκατομμύρια ευρώ

Η χαρακτηριστική μουσική τους αρκεί για να μας φέρει στο νου αμέσως τα  sequel της ταινίας ο Νονός και ν’ αναπολήσουμε ερμηνείες, σενάριο σκηνοθεσία. 

Η αίγλη που περνούσε μέσω των οθονών μας από την διακόσμηση, τους πύργους και τα πολυτελή δωμάτια της βίλας που γυρίστηκε ο Νονός στη Σικελία, περνάει τώρα σε διαδικασία πώλησης. Όπως διαβάσατε βέβαια, η βίλα με την εμβληματική της υπόσταση, πωλείται έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

nonos

Στις νότιες πλαγιές της Αίτνας, με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, στο Acireale, πλούσιο σε πηγές νερού και πράσινο, γνωστό για τις ομορφιές της φύσης του και για τις ακτές που είναι σαν γλυπτά από τη λάβα, δεσπόζει ένας υπέροχος πύργος που θυμίζει την παλαιά αίγλη της Σικελίας και πωλείται για να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο ή ιδιωτική κατοικία. Μόλις 42 χιλιόμετρα από την κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, ξεχωρίζει για την ιστορία του και  πρωταγωνιστεί στην περιοχή.

Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, το κάστρο της οικογένειας ευγενών της Σικελίας Pennisi της Floristella, που βρίσκεται στο Acireale, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα εκλεκτικισμού, χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της εποχής, του νεογοτθικού ρυθμού.

nonos

Η κύρια είσοδός του, από την Piazza Pennisi, ανοίγει σε μια λεωφόρο που περιβάλλεται από μια διπλή σειρά από ουασιγκτόνιες.

Στο τέλος της λεωφόρου δεσπόζει η μαρμάρινη προτομή του Βαρόνου Πενίσι, του πατριάρχη της οικογένειας, που περιβάλλεται από φοίνικες. Η επιβλητική πρόσοψη αιχμαλωτίζει την προσοχή με την ομορφιά της και τα αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά.

Η επάλξεις του, που θυμίζουν κάστρο, και οι ογκώδεις καμάρες, χαρακτηριστικές της γοτθικής τέχνης, του δίνουν μια παραμυθένια εικόνα.

Το κάστρο αποτελείται από τρία ενωμένα κτίρια σε δύο επίπεδα, με δύο ορθογώνιους πύργους σε συμμετρική θέση.

Στις πλευρές υπάρχουν δύο πύργοι μεσαιωνικού στυλ νορμανδικής έμπνευσης. Η κομψή τρίτοξη στοά δίνει πρόσβαση στην πανέμορφη μνημειακή σκάλα από πολύτιμο μάρμαρο που οδηγεί στον πρώτο όροφο όπου, στον κεντρικό τοίχο, ξεχωρίζει το πορτρέτο του βαρόνου.

nonos

Η οροφή της σκάλας είναι ξύλινη, με τα αρχικά της οικογένειας και το οικόσημο με εναλλασσόμενα μοτίβα.

Ολόκληρος ο όροφος ορίζεται από υπνοδωμάτια και μεγάλες αίθουσες με ψηλά ταβάνια που διαδέχονται η μία την άλλη.

Ένα επιβλητικό τζάκι με τα αρχικά της οικογένειας δεσπόζει στην αίθουσα δεξιώσεων, που φωτίζεται από πέντε μεγάλα παράθυρα στολισμένα με κολόνες, τα οποία βλέπουν στο κομψό πάρκο των οκτώ στρεμμάτων με δέντρα και μεσογειακούς θάμνους.

nonos

nonos

nonos

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η σύγχρονη ζωγράφος Aliona Dyegtyarova ξεδιπλώνει συναισθήματα μέσα από τις ‘’fluid art’’ δημιουργίες της

DecorNews

Ψαρά: Εικαστικό υπερθέαμα από την URBANACT

DecorNews

Tips εξοικονόμησης χώρου από ηθοποιό που ζει σε 9 τ.μ.

DecorNews