Decor News
Image default
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ρετιρέ στη Πλατεία Μαβίλη: Το σπίτι στο κέντρο είναι τελικά καλή ιδέα

Στην αναζήτηση νέου σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας, πολλές φορές υπάρχει απογοήτευση μη εύρεσης του κατάλληλου, λόγω εσωτερικού χώρου. Υπάρχει ένα ρετιρέ παρόλα αυτά που μας δείχνει ότι η σωστή διακόσμηση, μπορεί να κάνει το σπίτι να μοιάζει τελείως διαφορετικό από την αρχική του εικόνα.

Ένα ρετιρέ στην πλατεία Μαβίλη είναι η αφορμή του σημερινού άρθρου. Μέσα από την ανακαίνιση που θα δούμε παρακάτω, το εσωτερικό ενός σπιτιού αλλάζει εντελώς και κάνει τελείως διαφορετική την αίσθηση διαμονής. 

mavili

Το διαμέρισμα είναι 105 τ.μ και είχε σχεδιαστεί από τον Ιάσωνα Ρίζο το 1958 και επανασχεδιάστηκε από το γραφείο A/RTH architecture και την αρχιτέκτονα Χριστίνα Μαϊστρέλη.

Στο διαμέρισμα έζησε μια πενταμελής οικογένεια από το 1958 έως το 2019, χωρίς να επέμβουν στην αρχική λειτουργική ή αισθητική του μορφή. Η ολική ανακαίνιση και δημιουργία ενός σύγχρονου διαμερίσματος που θα ανταποκρινόταν στις αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις των νέων ιδιοκτητών διατηρώντας στοιχεία μνήμης της αρχιτεκτονικής του ’60 ήταν το ζητούμενο στο συγκεκριμένο έργο.

mavili

Διατηρήθηκε η αρχική διάταξη της κάτοψης, σχεδιασμού του Ι. Ρίζου, με λειτουργική οργάνωση Π γύρω από τον πυρήνα κλιμακοστασίου-ανελκυστήρα της πολυκατοικίας. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στην περιμετρική βεράντα όλων των κύριων χώρων και του άμεσου ηλιασμού που πρόσφερε η συγκεκριμένη διάταξη ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την καθημερινή λειτουργία των νέων ιδιοκτητών.

Η κατάργηση του χαρακτηριστικού διαχωρισμού της σαλονοτραπεζαρίας της δεκαετίας του ’60, δημιούργησε έναν ενιαίο χώρο καθιστικού επιτρέποντας τη διάχυση του φωτός σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος. Το ξύλινο δρύινο ψαροκόκαλο δάπεδο διατηρήθηκε αποδίδοντας στο διαμέρισμα την γοητευτική αίσθηση της αρχιτεκτονικής του ΄60.

mavili

mavili

Η διαχρονική υλικότητα της κουζίνας με φυσική δρυ, λευκή λάκα και μάρμαρο Διονύσου συνδιαλέγεται με το χαρακτηριστικό navy blue χρώμα του σπιτιού που μέσα από την αντίθεση και την ένταση που δημιουργεί, λειτουργεί σαν συνδετικό στοιχείο με τα υπόλοιπα φυσικά υλικά.

Στο ένα υπνοδωμάτιο χρησιμοποιείται καρυδιά και καθρέφτης για δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων παίζοντας με την υλικότητα και την αντανάκλαση του βλέμματος.

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο ενοποιημένο με το πρώην δωμάτιο υπηρεσίας λειτουργεί ως παιδικό δωμάτιο και γραφείο ενώ στο μπάνιο έγινε πλήρης αναδιάταξη με χρήση λευκού χτιστού πάγκου από τσιμεντοκονία και μαύρου ανάγλυφου κεραμικού πλακιδίου.

mavili

Πηγή: Bovary

Σχετικές αναρτήσεις

Μοναδικά ανακαινισμένο διαμέρισμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης αποτελεί έμπνευση διακόσμησης

Kwnstantina

3 διακοσμητικά στοιχεία για ζεν χώρο

Kwnstantina

10+1 λόγοι να βάλεις την ταπετσαρία στη ζωή σου!

Anastasia