Decor News
Image default
Τάσεις

Interior design: 6 τάσεις που πρέπει να αποχαιρετήσεις

Δεν συμβαδίζουμε πάντοτε με τις τάσεις της εποχής στη διακόσμηση και αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός μιας και ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του προσωπικότητα και διαμορφώνει τους χώρους του αναλόγως.

Στο μοτίβο αυτό, ήρθε η ώρα να σε ενημερώσουμε ότι υπάρχουν 6 παλιότερες συγκεκριμένες τάσεις, οι οποίες ούτε μπορούν να υιοθετηθούν άλλο πια γιατί δεν εξυπηρετούν τις διακοσμήσεις του εκάστοτε χώρου, ούτε μπορούν να λειτουργήσουν πια ανανεωτικά.

Ποιες είναι οι 6 τάσεις που φεύγουν αλλά αντίστοιχα, ποιες είναι εκείνες που βγαίνουν;

In: ’70s Influence – Out: ’60s Space-Age

Δεν είναι τυχαίο ότι οι φλοκάτες, aka shag rugs, και το βελούδο έχουν κατακλύσει την αγορά. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κύμα των groovy αναφορών της δεκαετίας του ’70. Αυτό μεταφράζεται σε πολλές ζεστές γήινες αποχρώσεις, extreme υφές και low-profile έπιπλα (π.χ. το κρεβάτι με πλατφόρμα). Η οριστική επιστροφή της δεκαετίας είναι εμφανής στην αυξανόμενη δημοτικότητα των design icons του ’70, όπως ο καναπές Mario Bellini Camaleonda και ο καναπές Togo του Michel Ducaroy.

In: Παράξενα άνθη – Out: Όμορφα λουλούδια

Ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά τα τυπικά «όμορφα» άνθη έχουν δώσει τη θέση τους σε ιδιόρρυθμες και αφηρημένες συνθέσεις. Μια ωδή στη μορφή τέχνης της ιαπωνικής ikebana, όπου ομάδες κλαδιών και εντυπωσιακών λουλουδιών με ενδιαφέρουσες υφές διατάσσονται σε εξίσου παράξενα αγγεία. Είναι ένα statement κομμάτι από μόνα τους.

louloudia

In: Μουντοί τόνοι – Out: Ντελικάτα παστέλ

Πριν από μερικά χρόνια, ήταν δύσκολο να αγνοήσουμε την άνοδο των παστέλ στις τάσεις. Όμορφες και απαλές αποχρώσεις του ροζ, του μωβ και του μπλε ήταν παντού, ενώ οι σκανδιναβικές αναφορές ήταν έντονες. Φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ενώ τα παστέλ δεν έχουν εξαφανιστεί τελείως, η νέα γενική συναίνεση είναι να υιοθετήσουμε πιο κομψά και ουδέτερα χρώματα. Υπάρχει ακόμα έμφαση στις απαλές αποχρώσεις, αλλά η ιδέα είναι να επιλέξετε απροσδόκητες αποχρώσεις όπως το pear green και το caramel brown.

In: Εκκεντρικά καθίσματα – Out: Παραδοσιακές καρέκλες

Σε παρόμοιο πνεύμα με την έκρηξη της εμπνευσμένης από τη δεκαετία του ’70 διακόσμησης, τα εκκεντρικά καθίσματα είναι μία τεράστια τάση του παρελθόντος που κυριαρχεί φέτος. Μάλιστα, υπάρχουν μερικά σχέδια που έχουν οδηγήσει αυτό το κύμα, όπως το Boa Pouf εμπνευσμένο από ντόνατς Hem’s, σχεδιασμένο από τη Sabine Marcelis και το Puffy Chair, σχεδιασμένο από τη Faye Toogood. Το παν είναι να είναι όσο πιο αντισυμβατικά γίνεται.

In: Loose φόρμες – Out: Αυστηρές γραμμές

Ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τα boxy έπιπλά σου. Τα κομμάτια με καμπύλες και οργανικό σχήμα εκτινάσσονται στα ύψη φέτος. Τα καμπύλα βοηθητικά τραπέζια και τα στρογγυλεμένα, αφηρημένα έπιπλα είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι γνώστες έχουν υιοθετήσει την αισθητική και αν θέλεις να προσθέσεις λίγη προσωπικότητα στο χώρο σου, αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος για να το κάνεις.

epipla

In: Marble accents – Out: Cement accents

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία που σχεδόν τα πάντα έχουν κατασκευαστεί από μάρμαρο, η πέτρα αυτή πέθανε με έναν ήσυχο θάνατο πριν από μερικά χρόνια. Γυαλιστερά μέταλλα και υλικά με πιο διακριτική όψη, όπως το τσιμέντο και ο γύψος πήραν τη θέση τους. Ωστόσο, το μάρμαρο είναι έτοιμο να διεκδικήσει ξανά τον θρόνο του το 2022. Αλλά ποια είναι η ανατροπή; Πολύτιμοι τύποι όπως το μάρμαρο Καλκούτας με εντυπωσιακές σκούρες φλέβες και το γαλλικό ροζ μάρμαρο είναι αυτοί που διεκδικούν φέτος την προσοχή μας. Το καλό είναι ότι αυτή η τάση είναι σχετικά εύκολο να ενσωματωθεί στο δικό σου χώρο με τη συμπερίληψη διακοσμητικών αντικειμένων όπως ένα μπολ, ένα κηροπήγιο ή μια πλίνθο. Εάν έχεις μεγαλύτερο προϋπολογισμό στη διάθεση σου, ένα μαρμάρινο τραπέζι είναι μια διαχρονική επένδυση.

marble

 

Σχετικές αναρτήσεις

5 τρόποι να διακοσμήσεις τα τραπέζια που έχεις σπίτι

DecorNews

Χειμώνας 20′-21′: Στροφή στα 70s

DecorNews

Boho Βάπτιση: Η απόλυτη τάση για τα βαπτίσια του μωρού σας

DecorNews