Decor News
Image default
Οργάνωση

Πώς να διώξετε τα έντομα από το σπίτι σας

Τα έντομα αγαπούν το σπίτι για τους ίδιους βασικούς λόγους που το αγαπάτε κι εσείς. Θέλουν τροφή, νερό και καταφύγιο. Τα έντομα που συνήθως βρίσκονται σε σπίτια περιλαμβάνουν μυρμήγκια, κατσαρίδες, ψαλίδες, μύγες, σαρανταποδαρούσες, ασημόψαρα και αράχνες. Αν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια ζώα, τότε ενδέχεται να υπάρξουν και ψύλλοι και τσιμπούρια.

Μικρά κενά γύρω και κυρίως κάτω από την εξώπορτα και σχισμές στις σήτες των παραθύρων είναι σημάδια που καλωσορίζουν (!) τα έντομα στο σπίτι σας.

Παρόλο που φαίνεται σχεδόν αδύνατο να διώχνετε τα έντομα συνεχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να τα αποτρέψετε.

1. Σφραγίστε ρωγμές και ανοίγματα

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα παράθυρα και τις πόρτες σας. Αν δείτε ρωγμές, τρύπες ή άλλα ανοίγματα, σφραγίστε τα ή επιδιορθώστε τα. Προσθέστε καινούργιες ταινίες και αεροστόπ στην πόρτα σας για να κρατήσετε μακριά όχι μόνο τα κρύα ρεύματα αλλά και τα ενοχλητικά έντομα.

2. Καθαρίστε την κουζίνα

Στα έντομα αρέσουν διάφορα τρόφιμα, όπως το αλεύρι, τα δημητριακά, τα μπισκότα, τα κράκερ, τα ζυμαρικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, το ποπ κορν και τα μπαχαρικά. Βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμά σας φυλάσσονται σε καλά σφραγισμένα δοχεία και αγοράστε μικρές συσκευασίες που μπορούν να καταναλωθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Διατηρείτε τους πάγκους και τα πατώματά σας καθαρά και χωρίς ψίχουλα τροφίμων.

3. Στεγνώστε τις υγρές περιοχές

Τα έντομα δεν αναζητούν μόνο τροφή, αλλά και νερό. Και ορισμένα έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι, όπως το ασημόψαρο και οι σαρανταποδαρούσες, προτιμούν να συχνάζουν σε υγρούς χώρους. Επισκευάστε τυχόν βρύσες, αποχετεύσεις ή σωλήνες με διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό, το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο λειτουργούν σωστά. Σε περιοχές του σπιτιού σας που είναι πάντα υγρές, όπως το υπόγειο, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα. Επίσης, ελέγχετε ανά διαστήματα τη σοφίτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημάδια υγρασίας.

4. Καθαρίζετε και σκουπίζετε τακτικά

Η καθαριότητα βοηθάει στο να κρατήσετε μακριά τα έντομα, ειδικά στην κουζίνα όπου μπορεί να πέφτουν ψίχουλα φαγητού. Αδειάζετε τακτικά τους κάδους απορριμμάτων και βάζετε ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα.
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις του νεροχύτη της κουζίνας και της μπανιέρας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό αποχέτευσης σε τακτική βάση για να μην αφήσετε τα έντομα που ζουν εκεί να γίνουν πρόβλημα. Αποφύγετε τις στοίβες περιοδικών, εφημερίδων και κουτιών, αφού οι κατσαρίδες λατρεύουν να συχνάζουν εκεί.

5. Διατηρήστε το εξωτερικό μέρος χωρίς σκουπίδια

Οι στοίβες καυσόξυλων, οι κάδοι κομποστοποίησης και τα απορρίμματα στην αυλή αποτελούν καλές κρυψώνες για τα έντομα σε εσωτερικούς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα μέρη δεν βρίσκονται κοντά στο σπίτι. Προτού φέρετε καυσόξυλα, ελέγξτε τα για έντομα. Μεριμνήστε για τις περιοχές με στάσιμα νερά στην αυλή σας, γιατί μπορεί να αποτελούν περιοχές αναπαραγωγής κουνουπιών. Διατηρήστε τα παρτέρια χωρίς ζιζάνια και κλαδέψτε τα φυτά σας.

6. Καλέστε μια υπηρεσία απεντόμωσης

Για να μην γίνουν τα μικρά προβλήματα μεγάλα, ελέγξτε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, καλώντας μια εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών απολύμανσης και απεντόμωσης. Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν πλήρεις σειρές προϊόντων καταπολέμησης εντόμων για τον έλεγχο των εντόμων σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων δολωμάτων, αερολυμάτων και άλλων έτοιμων προς χρήση προϊόντων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακαίνιση σπιτιού: Μη πέσεις σε αυτές τις παγίδες

DecorNews

Διαχωρισμός χώρου με παραβάν: Μόλις βρήκες τη δική σου λύση

DecorNews

Πώς να οργανώσεις το καλοκαιρινό χάος στη διακόσμηση

DecorNews