Decor News
Image default
ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή: Μπακαλιάρος παστός με ρεβύθια

Μπακαλιάρος παστός με ρεβίθια. Ή αλλιώς Garbanzos con Bacalao. Μια καθαρά μεσογειακή συνταγή από την Ισπανία με πολύχρωμα λαχανικά, απίθανη γεύση και όμορφη παρουσίαση.

Ό,τι πρέπει για ένα γιορτινό πιάτο που σέβεται την παράδοση, χωρίς τηγάνι. Ανάλαφρο, πρωτότυπο, γεμάτο φροντίδα και αρώματα. Ο μπακαλιάρος με ρεβίθια είναι το φαγητό που ψηφίζουμε για το φετινό τραπέζι της 25ης και η πενταντόστιμη συνταγή είναι από το Manacooks και τη Χριστίνα Αναστασοπούλου.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΠΑΣΤΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ

μπακαλιαρος

ΥΛΙΚΑ

• ½ κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα

• 800 γρ. μπακαλιάρος παστός, ξαλμυρισμένος

• 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μεγάλα κομμάτια

• 2 πράσινες πιπεριές κέρατο Κρήτης, σε μεγάλα κομμάτια

• 1 κρεμμύδι, σε φέτες μέτριες και προαιρετικά μια 5-6 κοκκάρια

• 1 πράσο, σε φέτες μέτριες

• 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

• 500 γρ. ντομάτα τριμμένη

• 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά

• 1 δαφνόφυλλο

• 1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο

• 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

• 120mlμηλόξυδο

• Αλατοπίπερο, με προσοχή στο αλάτι λόγω του παστού

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα ρεβίθια για 40′. Κρατάτε μισό λίτρο από το νερό που έβρασαν και τα σουρώνετε. Ζεσταίνετε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το πράσο και τις πιπεριές με λίγο αλάτι, για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο με το δαφνόφυλλο και το κύμινο. Μόλις μυρίσουν, προσθέτετε την πάπρικα και τον κουρκουμά κι ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά σβήνετε με το μηλόξυδο. Μόλις εξατμιστεί λίγο, ρίχνετε τα ρεβίθια με το νερό, την ντομάτα και ανακατεύετε καλά.

Φέρνετε σε βρασμό, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 20′-30′ μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μπουκιές, και τον προσθέτετε προσεκτικά, ρίχνοντας τη σάλτσα με τα ρεβίθια και τα λαχανικά από πάνω με ένα κουτάλι. Αφήνετε να σιγοβράσει 8 λεπτά χωρίς καπάκι ή μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να χωρίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Δοκιμάζετε για να διορθώσετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε με μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και πράσινη σαλάτα.

mpakaliaros

Βρείτε το Manacooks στο Instagram με ένα κλικ εδώ

Σχετικές αναρτήσεις

Vintage κουζίνα: Πως να την πετύχεις

Kwnstantina

Η ιδανική κουζίνα δεν υπάρχει, τη φτιάχνουμε εμείς

Kwnstantina

Η Carla Bruni φτιάχνει πέννες με βασιλικό και μοιράζεται τη συνταγή

Kwnstantina